A nagymamám ajándéka

Ajándékot találni a családtagjaink részére sosem könnyű feladat. Mindig igyekszünk valami olyan meglepetéssel előállni a szülinapok és karácsonyok alkalmával, ami szép és örül neki az ünnepelt, és mindemellett még jól használható is. Olyan ajándékot ugyanis senki sem szeret adni, amit csak betesznek a szekrénybe vagy feltesznek a polcra és többé elő se veszik és nem használják, nem nézegetik vagy nem pillantanak rá egy nap legalább egyszer. Ez pedig sokszor elég nehéz feladat. Azt gondolom, hogy régebben még más volt a helyzet, mert az ember gyakran apró dolgokat sem engedhetett meg magának, most már azonban teljesen más a helyzet. Most már amire az embernek szüksége van még az idősebbek is, egyszerűen megvásárolják maguknak. Nem is kell, hogy boltba menjenek érte, sokkal könnyebb és gyorsabb, ha megrendelik a neten, a futár pedig házhoz viszi őket.

Persze ajándékot kapni se sokkal egyszerűbb feladat, főleg azért, mert ugye senkit sem szeretnénk megbántani, mindenki ajándékának ugyanúgy szeretnénk örülni és használni is, hiszen ha betesszük a fiókba vagy a szekrénybe megbántjuk azt akitől kaptuk. Innen válik a dolog nagyon nehézzé. Főleg akkor, hogy ha a nagymamájától kap az ember ajándékot az esküvőjére, rádásul esküvő fotózást konkrétan.

Megmondom őszintén, hogy az eksüvői fotós személyét én magam szerettem volna kiválasztani, mert igazán fontosnak tartom, hogy a fotós persze amellett hogy nagyon jó képeket csinál és szakmailag tökéletesen felkészült, emberileg is közel álljon hozzánk, mert ha a kölcsönös szimpátia nem valósul meg, akkor egész nap feszengés és feszültség közepette telik az időszak és bizony nem igazán lesznek jó képek és jó hangulat sem. A nagymamám Szalai Balázs személyében ajándékozott meg minket, és azt kell mondjam, hogy bár az elején nem örültem neki, a nagy napon már az első perctől kezdve tudtam, hogy jobb ajándékot nem is kaphattunk volna az én nagyimtól. Tudta ő jól azt, amit én is fontosnak tartottam, hogy a fotós személye nagyon fontos, és pontosan ezért olyan embert választott a feladatra, akivel tudta, hogy összhangban leszünk. A képek gyönyörűek lettek, én pedig a fejemhez kaptam, hogy bízhatnék egy kicsit jobban is abban, aki tulajdonképp anyám helyett az anyám volt egész életemben.